Pro 4 osoby:

Suroviny:

400 g drůbežích nebo vepřových jater

1 lžíce másla

3 lžíce oleje

400 g menších brambor

1/2 lžičky mletého hřebíčku

1 velká cibule

2 stroučky česneku

4 plátky slaniny

2 oloupaná, jádřinců zbavená jablka

4 rajčata

špetka tymiánu

petržel, sůl

 Příprava:

nejprve dáme vařit do osolené vody oloupané

a rozkrájené brambory na 10 minut.

Pak je ocedíme, opečeme na 2 lžících oleje

do zlatova a dáme stranou. Nakrájené játra okořeníme

hřebíčkem a do červena opečeme na lžíci másla, vyjmeme

a dáme stranou. Na pánev po játrech přidáme lžíci oleje

a opečeme tenké plátky cibule, česneku a slaniny.

Přidáme na plátky nebo na kostky nakrájená jablka,

nasekaná rajčata, tymián a 5 minut dusíme.

Do směsi vrátíme brambory, podusíme, přidáme játra,

osolíme a chvilku prohříváme. Na závěr posypeme

sekanou petrželkou.