Suroviny:

1 kachna

1 cibule

500 g hlávkového zelí

1/2 lžičky semínek hořčice

1/2 lžičky drceného koriandru

2 tlučené hřebíčky

2 lžíce směsi Andalusie-Progast

1 jablko

1 lžička medu

1 dl bílého vína

sůl, kmín, špetka cukru

Příprava:

Kachnu rozdělíme na porce, osolíme, okmínujeme,okořenímes Andalusií, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, podlijeme vodou, přiklopíme a dáme péci. Když kachna měkne, vyjmeme ji, do pekáčku dáme jemně nakrájené zelí, které promícháme s kořením, nastrouhaným jablkem a medem a osolíme. Podlijeme vínem. Navrch dáme kachnu a pečeme bez poklice, až je kachna zlatá a zelí  měkké. Podáváme s noky nebo s knedlíky.