Pro 4 osoby:

Suroviny:

1 kg ryb (makrela, treska, mořská štˇika, i sladkov.ryby)

4 lžíce olivového oleje

1 velká cibule

1 malý pór

3 stroužky česneku

2 větší rajčata

1/2 lžičky drceného fenyklu

1-2 bobkové listy

1/2 lžičky sušené pomerančové kůry

1 lžička saturejky

1/2 lžičky tymiánu

špetka šafránu

1 dl bílého vína

sůl, pepř

Příprava:

Očištěné ryby vložíme do 1,5 l osolené

vody a prudce vaříme 10 minut. Na oleji

osmažíme nakrájenou zeleninu a přidáme do

polévky s kořením a vínem. Ještě vaříme asi

20 minut. Pak polévku scedíme, na talíř dáme

po porci a ryb a zalijeme.

Nejprve se sní tekutá část, pak ryby se zeleninou.

To se doplní ailloli (což je majonéza bohatě ochucená

česnekem a pepřem). Podáváme s bílou bagetou.