pro 4 osoby:

Suroviny:

1 kuře

1 lžička provensálského koření Progast

3 lžíce másla nebo oleje

1 plátek slaniny

7-8 cibulí

2 dl zakysané smetany

sůl, pepř

1 lžíce worčestrové omáčky

7-8 neloupaných jablek zbavených jádřince

špetka skořice

Příprava:

Kuře osolíme, vně i uvnitř a potřeme

provensálským kořením. Do vnitřku vložíme

jedno z připravených jablek. Uložíme na pekáč

spolu s hrubšími plátky nakrájené cibule a přidáme

máslo. Na kuře dáme plátek slaniny, podlijeme a

upečeme do zlatova. Mezitím na pánvičce na másle

osmahneme na tenké plátky nakrájenou cibuli.

Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a dusíme

asi 10 minut, zastříkneme worčestrovou omáčkou.

Zvláštˇ podusíme na lžíci másla tenké plátky 

zbylých jablek se skořicí.

Kuře naporcujeme a podáváme obložené plátky

jablek a smetanovou cibulí. Podáváme s rýží,

těstovinami nebo pečivem.