Recepty

VEPŘOVÉ S MRKVÍ A ANÝZEM PO STARODÁVNU

Pro 4 osoby:

Suroviny:

300 g vepřového masa (plec, krkovička)

2 lžíce másla

1 vetší cibule

500 g mladé mrkve

1/2 lžičky anýzu

sůl

špetka mletého pepře,

muškátového květu

zázvoru a skořice

1 kostka zeleninového bujónu

1 lžíce rozinek

1 lžíce sekaných mandlí

1 lžíce polohrubé mouky

1 lžíce petrželky

Příprava:

Vepřové maso nakrájíme na kostky,

cibuli na hrubo. Na tuku společně upečeme,

až maso změní barvu a cibule zesklovatí.

Osolíme, opepříme, promícháme.Chvíli

mícháme, pak podlijeme 1 dl vody a dusíme,

až maso začne měknout. Vsypeme na kolečka

nakrájenou mrkev, koření, zeleninový bujón a

dále dusíme. Když mrkev měkne, přidáme mandle

a spařené rozinky, zaprášíme moukou, promícháme.

Podle potřeby přidáme trochu vody a vše dodusíme.

Mrkev by neměla být rozvařená. Podáváme posypanou

bylinkami a vařenými bramboram

TOPlist