pro 4 osoby

Suroviny:

  • 600 g plátků z pevného bílého masa (např. losos, okoun, tunák)
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 strouček česneku
  • 1 červená chilli paprička
  • 200 g třešnových rajčátek
  • 2 tvrdé, téměř zelené banány
  • 2 lžíce Steakové směsy Progast

Příprava:

Rybí plátky nakrájíme na 3 cm velké kousky, pokapeme citronovou šťávou a olejem, přidáme prolisovaný česnek. Chilli papričku jemně nakrájíme na kostičky a přidáme k rybě. Vše opatrně promícháme a necháme zakryté v chladničce 1 hodinu marinovat. Oloupeme banány a nakrájíme je na plátky silné 1 cm. Kostičky z rybích řezů střídavě s rajčaty a banány napichujeme na jehly, které na závěr okořeníme steakovou směsí. Takto připravené špízy grilujeme asi 10 minut.