Suroviny:

  • 500g mletého vepřového bůčku
  • 2 cibule
  • 250g čerstvých hub
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce petržele
  • 1 lžíce nakrájené mrkve
  • 1 lžíce nakrájeného celeru
  • 1 lžíce nakrájeného porku
  • 2 lžíce houbového koření Progast
  • strouhanka
  • sůl 

Příprava:

Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme k ní strouhanou zeleninu, lžičku strouhanky, pokrájené houby a smažíme asi 5 minut. Umleté vepřové maso okořeníme, rozložíme na navlhčenou pracovní plochu ve vrstvě asi 1 cm, maso pokryjeme houbovou nádivkou a vlhkýma rukama stáčíme do rolády. Hotovou roládu obalíme v mouce, potřeme ji rozšlehaným žloutkem, vložíme na plech a upečeme. Po upečení roládu nakrájíme na plátky a podáváme s pečenými či vařenými bramborami.