pro 4 osoby

Suroviny:

  • 4 makrely
  • 2 dcl oleje
  • 250 g bílých fazolí (můžou být i sterilizované)
  • 1 větší cibule
  • 1 dcl červeného vína
  • 1 citron
  • petržel, sůl

Příprava:

Vykuchané makrely bez hlav osolíme, opečeme na oleji po obou stranách. Pečené ryby naskládáme do vhodné mísy a zalijeme touto marinádou: do horkého oleje po pečení makrel přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, lehce ji zpěníme, aby zůstala bílá. K cibuli přidáme víno, doměkka uvařené a scezené fazole a vše přisolíme.Vše promícháme a uvedeme do varu. Vařící marinádu vlijeme na pečené makrely a po vychladnutí - vypaření vše necháme v lednici alespon 8 hodin proležet. Při podávání zdobíme kolečkem citronu a sekanou zelenou petrželkou.