Soubor ke stažení (formát *.PDF) - 1,34 MB

Použité ingredience pro 4 porce:

  • Vepřová krkovice b. k.: 600 gramů (4 × 150 gramů) – 78 Kč
  • Tekutá marináda Pfefferico: 2–3 lžíce – 10 Kč
  • Dekorační směs Progast – Party mix pepř: 20g – 4 Kč
  • Americké brambory 1 kg – 40 Kč
  • Kořenicí sůl Progast – Na hranolky: 20 g – 1,3 Kč
  • Zakysaná smetana 200 ml – 15 Kč
  • Salátové koření Progast: 10 g (2 lžičky) – 1,6 Kč
  • Čerstvá zeleninová obloha: 400 g – 20 Kč

Vykostěnou vepřovou krkovici nakrájíme na centimetrové plátky a zlehka naklepeme. Posléze maso potřeme z obou stran marinádou Progast Pfefferico a necháme marinovat ideálně při pokojové teplotě po dobu 30 min. Marináda Pfefferico je určena na hovězí, vepřové a rybí maso. Doporučené dávkování odpovídá 50–100 gramů marinády na kilogram masa.

Takto připravené maso můžeme upravovat na pánvi, grilovat nebo péct při teplotě 200 °C. Před tepelnou úpravou ani během ní nepřidáváme olej ani sůl. Pro zlepšení chuti připravovaného masa můžeme těsně před koncem tepelného zpracování použít dekorační koření (Party mix paprika, Party mix pepř), kterým maso z obou stran lehce posypeme. Poté ihned podáváme.

Jako vhodné přílohy můžeme doporučit různě upravené brambory, chléb nebo zeleninové saláty. Bramborové přílohy ochutíme kořením Progast Na hranolky a brambory, dodá jim harmonickou chuť a vůni kouře.