Pro 4 osoby

Suroviny:

  • 1  kuře
  • 350 g rýže
  • 200 g hrášku
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíčky česneku
  • 1 cibule
  • 1 dcl bílého vína
  • 7 dcl kuřecího vývaru z kostky
  • 2 lžíce sladké mleté papriky
  • 1 lžíce tlučeného šafránu
  • 1 llžička tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce drobně pokrájené petrželky
  • 3 lžíce koření Paella mix Progast

Příprava:

Kuře nakrájíe na menší kousky, posypeme směsí koření. Paella mix a opečeme do zlatova na rozpáleném oleji. Přidáme jemně pokrájenou cibuli a česnek. Podlijeme vývarem a bílým vínem, přidáme bobkový list, červenou papriku a tymián. Přikryté vaříme na mírném ohni asi po dobu 40 minut. Odstraníme bobkový list, přidáme rýži, hrášek, šafrán a vše důkladně promícháme. Přikryjeme a vaříme pozvolna 10 minut. Za tu dobu rýže změkne a štˇáva se vypaří, ale může se stát, že se štˇáva vypaří dřív a pak je potřeba ji dolít vývarem nebo vodou. Paellu můžeme servírovat s mušlemi, humrem, rybami a olivami.