Pro 4 osoby:

Suroviny:

  • 500 g brambor, nakrájených na kolečka
  • 4 porce tresky
  • 4 lžíce česnekové marinády Progast
  • 250 ml smetany
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • olivový olej

Příprava:

Troubu předehřejeme na 200 °C. Nakrájené brambory důkladně osušíme a zlehka potřeme olivovým olejem. Osolíme, opepříme a naklademe v jedné vrstvě na dno velkého pekáče a pečeme půl hodiny. Brambory by měly zezlátnout. Rybí maso potřeme česnekovou marinádou a necháme marinovat minimálně na 30 minut. Takto marinované filety přidáme k bramborám a pečeme ještě dalších 20 - 30 minut.

Příprava smetanové omáčky:

Hořčici promícháme se smetanou a povaříme. Ryby podáváme s bramborami a každou porci přelijeme smetanovou omáčkou.