pro 4 osoby

Suroviny:

  • 4 kusy steaků po 200 g
  • 2 lžíce oleje
  • 6 lžič celého černého pepře, drceného
  • 40 g másla
  • 3 lžíce konaku
  • 60 ml bílého vína
  • 125 ml ušlehané šlehačky (pevné a husté)

Příprava:

Steaky po obou stranách potřeme olejem a obalíme je v drceném pepři. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a steaky osmahneme  2 - 4 minuty s každé strany. Délka smažení  záleží na tom, jak propečený steak máme rádi. Přidáme konak a flambujeme. Pánev zapálíme zapalovačem (od pánve se držíme v bezpečné vzdálenosti a používáme pánev s nehořlavou rukojetí). Steaky vyndáme na horký talíř. Do pánve přilijeme víno a za stálého míchání povaříme asi 1 minutu. Přilijeme šlehačku a mícháme 1 - 2 minuty. Omáčku ochutíme a přelijeme přes steaky.

Podáváme s těstovinami.