pro 4 osoby

Suroviny:

  • 500 g vepřového masa
  • 2 lžíce New York marinády Progast
  • 10 brambor100 g sádla nebo másla
  • 3 cibule
  • 2 mrkve
  • hrst sušených hub
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 2-3 bobkové listy
  • 3 stroužky česneku 
  • sůl

Příprava:

Maso rozkrájíme na 3-4 kusy, opečeme na 50 g sádla, přidáme rajčatový protlak, osmahneme a dusíme. Brambory a mrkev nakrájené na kolečka smažíme na zbylém tuku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, pepř a sůl, chvíli dusíme a vložíme maso. Sušené houby uvaříme v 200 ml vody, nadrobno nakrájíme, a spolu s houbovým vývarem přidáme k masu a zelenině, vložíme bobkový list, podle chuti osolíme a dusíme do měkka.

Těsně před podáním ochutíme drceným česnekem, zakryjeme na 3-4 minuty pokličkou a poté podáváme.