Pro 4 osoby
Suroviny:
2 kg filé s kapra
česneková marináda Progast
2 cibule
2 velké brambory
1 středně velká tykev
25 dkg hlívy ústřičné
1 dl bílého vína
sůl
1 lžíce majoránky
1 lžíce petržele
olivový olej
Příprava:
Rybí maso potřeme česnekovou marinádou Progast a necháme mimo
chladničku marinovat minimálně na 1 hodinu. Rozpálíme olej, přidáme na plátky
nakrájenou cibuli, špetku soli a začneme dusit. Tykev nakrájíme na nudličky a
přidáme k cibuli. Na pánev přihodíme také na kousky nakrájené houby a na kolečka
nakrájené brambory. Vše důkladně osmahneme a okořeníme majoránkou a petrželkou.
Až bude zelenina mírně podušená, přelijeme směs na pekáč. Marinované plátky
ryb vložíme na zeleninu. Zakapeme bílým vínem a pekáč zakryjeme alobalem a vložíme
do předehřáté trouby. Pečeme 40- 50 minut při teplotě 180°C. Před dopečením
odstraníme na několik posledních minut alobal a rybí filé necháme na povrchu
mírně opéct dočervena. Před podáváním ozdobíme plátky citronu.