Pro 4 osoby

Suroviny:

2 kg filé s kapra

česneková marináda Progast

2 cibule

2 velké brambory

1 středně velká tykev

25 dkg hlívy ústřičné

1 dl bílého vína

sůl

1 lžíce majoránky

1 lžíce petržele

olivový olej

Příprava:

Rybí maso potřeme česnekovou marinádou Progast a necháme mimo

chladničku marinovat minimálně na 1 hodinu. Rozpálíme olej, přidáme na plátky

nakrájenou cibuli, špetku soli a začneme dusit. Tykev nakrájíme na nudličky a

přidáme k cibuli. Na pánev přihodíme také na kousky nakrájené houby a na kolečka

nakrájené brambory. Vše důkladně osmahneme a okořeníme majoránkou a petrželkou.

Až bude zelenina mírně podušená, přelijeme směs na pekáč. Marinované plátky

ryb vložíme na zeleninu. Zakapeme bílým vínem a pekáč zakryjeme alobalem a vložíme

do předehřáté trouby. Pečeme 40- 50 minut při teplotě 180°C. Před dopečením

odstraníme na několik posledních minut alobal a rybí filé necháme na povrchu

mírně opéct dočervena. Před podáváním ozdobíme plátky citronu.