Suroviny:

  • 1 kachna
  • 200 g mletého vepřového masa
  • 100 g slaniny
  • sůl,
  • pepř
  • 3 žampióny
  • 100 g kachních játer
  • 1 žloutek
  • 5 lžic smetany
  • 7 lžic červeného vína
  • 2 lžíce grilovacího koření Kalimero Progast
  • 1 cibule
  • 1 větší šalotka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 5 lžic petrželky

Příprava:

Kachnu čištíme, opláchneme a dáme na pekáč. Do mísy vložíme vepřové mleté maso, přidáme žloutek, mírně osolíme a okořeníme, přidáme smetanu, petržel a nakrájenou šalotku. Na závěr přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, oblanšírované žampióny a drůbeží játra pokrájená na kousky. Směs dobře promícháme a směsí naplníme kachnu .Na konec kachnu posypeme grilovací směsí Kalimero.

Pekáč podlijeme vodou, přidáme pokrájenou cibuli a dáme do trouby péci. Pečeme za stálého, podlévání a obracení do měkka.

Dozlatova upečenou kachnu vyjmeme z pekáčku, přebytečný tuk slijeme, výpek zaprášíme moukou. Do šťávy vmícháme červené víno, dobře provaříme. Při podávání kachnu přelijeme vinnou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.