4 porce jako předkrm

Suroviny:

  • 50 g vlašských ořechů, nasekaných na kousky
  • 1 velký strouček česneku, rozpůlený
  • 1 lžícce mořské soli
  • 8 plátků bagety
  • 125 g kozího sýra, nakrájeného na 8 tenkých plátků
  • 1 velký křehký hlávkový salát nebo směs více druhů listů salátů
  • 1 malá červená cibule, makrájená na kolečka

ZÁLIVKA

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 strouček česneku, prolisovaný

Příprava:

Vlašské ořechy přelijeme vroucí vodou a necháme 1 minutu spařit, poté oříšky osušíme,  solíme a vložíme na 3-4 minuty pod rozpálený gril a opečeme do zlatova.

Pod gril položíme krajíčky bagety a opékáme je, dokud nebudou z jedné strany rovněž nazlátlé.

Vyjmeme z grilu a opečenou stranu potřeme česnekem. Křupavé plátky obrátíme a na každou stranu položíme kousek sýra. Vrátíme pod gril a opečeme sýr do hněda.

Nyní připravíme zálivku. Smícháme olivový olej, ocet a česnek. Ochutíme.

Salát ve velkém talíři protřepeme s cibulí a opečenými ořechy. Sýrové krutony upravíme na salát a zakapeme zálivkou. Podáváme, dokud je sýr na krutonech teplý.