Suroviny:

350 g pórku

2-3 lžičky másla

100 ml zeleninového bujonu Progast

2 hrušky

4 kuřecí prsíčka

3 lžíce slunečnicového oleje

60 g ovčího sýra

1 dcl suchého bílého vína

3 lžíce zakysané smetany

2 lžíce instantní smetanovo-sýrové omáčky Progast

sůl a pepř

Příprava:

Pórek očistíme, podélně nařízneme a nakrájíme na tenká kolečka. Na rozpuštěném másle osmahneme pórek za stálého míchání. Zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme na mírném ohni 8 -10 minut. Na závěr k pórku za stálého míchání přimícháme smetanovo-sýrovou omáčku a zakysanou smetanu a vše povaříme.
Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jaderník a dužinu nakrájíme na kostičky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Na rozehřátém oleji v teflonové pánvi pečeme kousky masa za stálého míchání 5 minut. Přidáme hrušku a za stálého míchání smažíme další 2 minuty. Sýr rozdrobíme na kousky a přidáme ke směsi, podlijeme vínem rozmíchaným se 3 lžícemi vody a vše necháme přejít varem. Osolíme a opepříme. Masovou směs upravíme na talíře s pórkem a podáváme s rýží.