Suroviny:

2 konzervy krabího masa (nebo 370 g nastrouhaných krabích tyčinek)

2 lžíce majonézy

1 cibule

1 lžička Citrónového pepře -Progast

2 lžíce citrónové šťávy

1 lžíce dijonské hořčice

1 lžíce worcestrové omáčky

1 vejce

50 g řapíkatého celeru

1 malou čilli papričku, nakrájenou

2 lžíce hladké mouky

strouhanka

olivový olej

sekaná petrželová nať

Příprava:

z krabích konzerv odstraníme šťávu a maso vložíme do mísy. Na oleji usmažíme nakrájenou cibuli a řapíkatý celer. Na závěr do pánve přidáme 5 lžic strouhanky a krátce usmažíme. Vychladlou směs vložíme do mísy s krabím masem. Přidáme majonézu, vejce, koření, petržel, citrónovou šťávu, hořčici a hladkou mouku. Vše důkladně zamícháme a necháme hodinu odpočinout v lednici.
Z vychlazené směsi tvarujeme karbanátky, které smažíme na rozpáleném olivovém oleji dozlatova. 
Tento pokrm je vhodný jako předkrm a podává se salátem.