Suroviny:

500 g krůtích prsíček, na nudličky

2 červené cibule, nadrobno nakrájené

250 g rajčat, na menší kostičky, bez dužiny

3-5 lžic Pivní marinády - Progast

400 g mražených fazolových lusků

100 g anglické slaniny, na kostičky

125 g zakysané smetany

hladká mouka

350 ml piva ( 12° )

250 ml vývaru

sůl, pepř

Příprava:

nudličky z krůtího masa potřeme pivní marinádou a necháme min.30 minut odležet. Mezitím si uvaříme fazolové lusky v osolené vodě asi 5 minut, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli a slaninu osmažíme na pánvi, přidáme marinované nudličky a rychle opečeme a poprášíme moukou. Vše zamícháme a opékáme ještě asi 2 minuty. Pak přilijeme pivo, vývar, přidáme uvařené fazolky a necháme vše povařit. Na závěr vmícháme smetanu, rajčata a necháme ještě přejít varem. Dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s těstovinami nebo s nočkami.