Suroviny:

500 g hlívy ústřičné

2 housky

2 lžíce másla

150 ml mléka

1-2 vejce

30 g cibule

20 g tuku

150 g strouhanky

pepř drcený

majoránka

3 - 4 lžíce Česnekové marinády - Progast

1 stroužek česneku

petržel

Příprava:

mladé menší hlívy nakrájíme a podusíme asi 25 minut na másle, které pak zcedíme a umeleme na masovém strojku. K houbám přidáme v mléce namočené a rozmačkané housky, na tuku osmaženou cibuli, vejce, česnek, majoránku, petržel a pepř. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Z hmoty vytvoříme placičky, které potřeme velmi tenkou vrstvou česnekové marinády a na závěr placičky ještě obalíme ve strouhance. Karbanátky smažíme na oleji dozlatova a podáváme s různě upravenými bramborami nebo jen se salátem.