Suroviny:

jehněčí kýta

5-7 lžic olejové marinády Gyros - Progast

Na nádivku:

3 vejce

3 rohlíky

1 malá cibule

60 g slaniny - na kostičky

250 ml mléka

3 lžíce másla

petrželová nať

sůl, muškátový oříšek

Příprava:

Z jehněčí kýty připravíme plát, který potřeme s marinádou Gyros a necháme odležet. Na pánvičce rozpustíme máslo a osmahneme cibuli a slaninu.  V míse smícháme mléko se žloutky a touto směsí zalijeme rohlíky nakrájené na plátky. Vše osolíme přidáme mletý muškátový oříšek a necháme krátce odpočinou a potom obrátíme, aby se houska stejnoměrně namočila. Přidáme cibuli se slaninou a na závěr zlehka přimícháme tuhý sníh z ušlehaných bílků a nasekanou petrželovou nať.
Kýtu přehneme a uděláme kapsu, kterou naplníme nádivkou a zašijeme.  Zbytek nádivky dáme do pekáče a vše podlijeme vodou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě nádivkou nahoru. Když nádivka ztuhne teprve maso obrátíme. Během pečení občas podléváme a přeléváme vypečenou šťávou.