Suroviny:

4 ks kuřecích prsou

250 g žampionů

1 pórek

80 g anglické slaniny na kostičky

4-5 lžic tekuté marinády Gyros - Progast

400 g listového těsta

50 g mletého parmezánu

3 lžíce zakysané smetany

1 vejce

4 žcíce másla

Příprava:

kuřecí prsa potřeme marinádou Gyros a necháme minimálně 30 minut marinovat. Marinované maso  prudce a krátce opečeme z obou stran. Rozpustíme máslo, na kterém jemně osmahneme nakrájený pórek, přidáme nakrájené žampiony a podusíme. Přidáme tři lžíce zakysané smetany a parmezán a necháme vychladnout. Z listového těsta vyválíme čtyři čtverce. Do každého středu vložíme kuřecí prsíčko, obložíme omáčkou se žampiony a nahoru vložíme slaninu. Balíčky pevně uzavřeme. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při teplotě 200 °C přibližně 20 - 30 minut. Podáváme s hlávkovým salátem.