Suroviny:

1 králík o hmotnosti  1,5 kg, rozporcovaný na 8 dílů

200 čerstvých hub

80 ml bílého vína

170 ml kuřecího bujonu - Progast

bouquet garni (bobkový a celerový list, petržel, tymián,)

snítka šalvěje

1 lžička citrónového pepře-Progast

60 g přepuštěného másla

125 ml ušlehané šlehačky

malá snítka šalvěje

2 žloutky

Příprava:

ve velkém hrnci rozehřejeme polovinu přepuštěného másla, králíka okořeníme citrónovým pepřem a dozlatova jej osmažíme z obou stran. Maso vyjmeme z hrnce a odložíme. Do hrnce přidáme zbylé máslo a dozlatova osmahneme houby.
Králíka vrátíme zpět do hrnce k houbám, přidáme víno a několik minut dusíme. Poté přilijeme vývar a vložíme bouquet garni. Hrnec přiklopíme a vaříme zlehka na nírném ohni asi 40 minut.
Mezitím v menším hrnci rozehřejeme olej. Otrháme lístky šalvěje a na chvilku je vhodíme do oleje. Smažíme je asi 30 vteřin. Musí být jasně zelené, ale křupavé. Pozor, aby se olej nepřipálil nebo aby lístky nezůstaly na pánvi příliš dlouho. Lístky osušíme na papírové utěrce a trochu osolíme.
Králíka a houby vyndáme z hrnce a uchováme teplé. Vyjmeme i bouquet garni. Hrnec odstavíme z ohně, smícháme vejce se smetanou a rychle vmícháme do vývaru. Vrátíme na velmi mírný plamen a za stálého míchání povaříme asi 5 minut, aby šťáva zhoustla (pozor nesmí vařit, aby se vejce nesrazilo). Ochutíme solí a pepřem. Před podáváním králíka a houby přelijeme šťávou a ozdobíme křupavými lístky šalvěje.