Suroviny:

3 větší bulvy celeru, nakrájené na malé kousky

225 g květáku, rozděleného na růžičky

400 g cizrny

1 zelená paprika, nakrájená na malé kousky

15 g dohněda opečených kousků chleba

1 lžíce koření Garam Másala - Progast

1 lžíce sójové omáčky

1 lžíce curry

1 velké vejce

Příprava:

Předem namočenou cizrnu uvaříme doměkka. Celer a květák uvaříme v páře během 7-8 minut. Ve velké míse nahrubo rozmačkáme cizrnu a přidáme k ní uvařenou zeleninu a na kostičky opraženého chleba. Přidáme sójovou omáčku, curry koření, Garam Másalu, vajíčko a vše důkladně promícháme. Z těsta tvoříme placičky, které pokládáme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě při 180°C dozlatova. Cizrnovové placičky podáváme se salátem nebo jako přílohu k masu.