Suroviny:

450 g brambor, nakrájených na kostky

225 g hladké mouky

1 vejce

1 lžíce mléka

sůl a pepř petrželka na ozdobu

Na omáčku:

1 lžička rostlinného oleje

1 nasekaná cibule

1 rozetřený stroužek česneku

125 g žampiónů, na plátky (nebo sušených hříbků)

30 g anglické slaniny na kostičky

50 g houbové omáčky Progast

50 g nastrouhaného parmezánu

400 ml plnotučné smetany

Příprava:
Brambory uvaříme ve vodě do měkka. Necháme okapat a pak je rozmačkáme na hladkou kaši. Do kaše přidáme vejce, mouku a mléko. Podle chuti osolíme a opepříme a vymícháme tužší těsto. Na lehce pomoučené pracovní desce (válu) rozválíme těsto na dlouhý tenký váleček, který rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky. Osolenou vodu přivedeme do varu a  připravené kousky vaříme 3-4 minuty. Jakmile jsou nudle uvařené tak vyplavou na hladinu.
Nudle necháme okapat na sítu a uložíme je do předehřáté mísy, přelijeme omáčkou (viz níže) a promícháme. Nakonec ozdobíme petrželkou a podáváme.
Příprava omáčky:
Na oleji osmahneme cibulku a česnek,  přidáme žampióny a slaninu. Smažíme 5 minut, pak vmícháme smetanu, ve které jsme rozmíchali houbovou omáčku a strouhaný parmezán a vše 5 minut pováříme.