Suroviny:

4 menší bochníčky tmavého chleba

300 g hovězího masa, na kostky

4-5 lžic tekutého koření Guláš -Progast

4 brambory, na kostky

2 velké cibule

2 stroužky česneku

4 rajčata, spařená a oloupaná

100 g anglické slaniny, na kostičky

300 ml světlého piva

1 lžička majoránky

hrst zelené petrželky

sůl, pepř

Příprava:

u bochníčků menšího chleba seřízneme vršky, uvnitř střídku vydlabeme a vytvoříme misky. Seříznuté vršky i střídku si uchováme. Slaninu rozškvaříme s cibulí a česnekem, přidáme maso, tekuté gulášové koření a za častého míchání osmahneme. Vše podlijeme pivem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Vmícháme brambory, pokrájená rajčata a okořeníme. Za občasného míchání a podlévání dusíme doměkka. Je-li guláš příliš řídký, můžeme ho zahustit vydlabanou střídkou. Hotový guláš nalijeme do misek z bochníčků chleba, částečně je přikryjeme seříznutým vrškem jako víčkem a podáváme posypané petrželkou.