Suroviny:

4 lososové steaky

70 g měkkého másla

5 lžiček čerstvě strouhaného křenu

90 g strouhanky

1-2 lžičky citrónového pepře Progast

1 velký pórek

šťáva z 1 citronu

200 ml čerstvé pomerančové šťávy

1 lžíce zakysané smetany

4 lžíce vodky

1 lžička škrobu

Příprava:

měkké máslo ušleháme do pěny metlou. Postupně přimícháme křen, strouhanku a citrónový pepř. Pórek nakrájíme na kolečka a podusíme na rozehřátém másle. Steaky osolíme a potřeme ochucenou máslovou pěnou a přeneseme je na pečící plech. V troubě zapneme gril, plech se steaky zasuneme na střední lištu a pečeme asi 5 minut. Mezitím svaříme citrónovou a pomerančovou šťávu, kterou ochutíme vodkou a mletým pepřem. Postupně přimícháme smetanu a škrob, aby omáčka zhoustla. Dušený pórek rozdělíme do talířů. Na pórek přidáme steaky a přelijeme zahuštěnou pomerančovou šťávou. Podáváme s dušenou rýží.