Suroviny:

250 g syrových brambor

150 g vařených brambor

100 g pohanky

80 g ovčího sýra

1 vejce

50 ml smetany

strouhanka na zahuštění těsta

sůl, olej

Sýrová omáčka:

80 g smetano-sýrové omáčky Progast

0,5 l mléka

Příprava:

Na pánvi s olejem orestujeme hrubě nastrouhané brambory s předvařenou pohankou. Zvlášť nastrouháme na hrubém struhadle vařené a již vychlazené brambory a ovčí sýr. Vše smícháme a přidáme vejce, sůl a smetanu. Směs můžeme případně zahustit strouhankou. Kávovou lžičkou tvarujeme nočky, které klademe na vymaštěný plech a v troubě upečeme. Noky podáváme se smetano-sýrovou omáčkou, kterou jsme rozmícháli a povařili v teplém mléce.