Suroviny:

600 g telecího masa z kýty

5-6 lžic marinády Barbecue-Progast

1 cibule

2 karotky

2 lžíce koňaku

vývar nebo voda na podlévání

Houbová omáčka:

hrst čersvých hříbků

2 lžíce másla

2 dcl suchého bílého vína

3 lžíce zakysané smetany

50 ml houbového vývaru Progast

Příprava:

maso potřeme z obou stran marinádou a necháme minimálně na 30 minut odležet. Takto marinované maso prudce opečeme. Maso vyjmeme a ve výpeku zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájenou karotku a vše podlijeme koňakem a podusíme. Maso vložíme zpět, podlejeme vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 90 minut. Podle potřeby během pečení podléváme vývarem.
Hobová omáčka: hříbky očistíme, nakrájíme na malé kousky, osmahneme na másle, zaprášíme moukou, zalijeme bílým vínem a 5 minut povaříme. Přidáme houbový bujón a smetanu a vše povaříme.
Upečené maso nakrájíme na plátky, podlijeme houbovou omáčkou a podáváme s vařenou rýží nebo těstovinami.