Suroviny:

500 g filetů z tresky

80 g měkkého tvarohu

1 cibule nadrobno nakrájená

4 větve řapíkatého celeru

1 lžíce dijonské hořčice

1 vejce

3 lžíce oleje

3-4 lžíce strouhanky

4 lžíce hl. mouky

1 lžička koření Gold Fish Progast

2 lžíce citrónové šťávy

nasekaná petrželka a pažitka

sůl, pepř

Příprava:

filety uvaříme asi 10 minut v páře a vidličkou je rozmačkáme. Na oleji orestujeme dozlatova cibuli a nakrájený řapíkatý celer. V míse smícháme zbývající ingredience a přidáme orestovanou cibuli, celer a vše dochutíme solí a pepřem. Takto připravenou směs necháme v lednici odpočinout minimálně 30 minut. Ze směsi si připravíme karbanátky, které obalíme v hladké mouce a dozlatova upečeme na rozpáleném oleji. Podáváme s vařenými bramborami nebo jen tak s hlávkovým salátem.