Suroviny:

1 středně velká cibule

4 kuřecí stehna, vykostěná

3-4 lžíce Progast tekuté koření na Guláš

2 lžíce maďarské sladké papriky

1 balení kyselé smetany

1 lžíce drůbežího bujonu Progast

1 lžíce mouky

1/2 zelené papriky

1 rajče

olej, sůl

Příprava:

nakrájenou cibulku osmahneme na  tuku do sklovita. Přidáme sladkou práškovou papriku, zamícháme a ihned přidáme 1-2 šálky drůbežího vývaru. Přidáme kuřecí stehna, pak nakrájená rajčata a zelenou papriku. Dusíme pod pokličkou asi 30 minut na středním ohni. Občas vše zamícháme. Jestliže, se odpaří příliš vody, tak ji vždy malinko dolijeme. Když je kuře měkké rozmícháme kyselou smetanu s hladkou moukou a směs  přilijeme ke kuřeti a vše povaříme bez pokličky ještě asi pět minut. Podáváme s těstovinami nebo s noky.