Suroviny:

1 kg bílého rybího masa

1 lžíce nasekané petrželky

225 g žampionů

225 g konzervovaných rajčat

2 lžičky mouky

15 g másla

450 ml jablečného vína

3 lžíce calvadosu

1 svazek čerstvého kopru

3 jarní cibulky

koření Rybí speciál Progast

Příprava:

Nasekejte rybu na kousky a dejte ji do zapékací mísy s víkem a přidejte nakrájenou cibuli, petržel, rajčata a houby. Ochuťte kořením na ryby. Předehřejte troubu na 180°C. Z másla a mouky připravte jíšku. Ohřejte jablečné víno a pomalu ho přidávejte k jíšce. Za stálého míchání vařte, až se omáčka začne přichytávat. Omáčku přilijte k rybě a přidejte zbývající ingredience. Zakryjte mísu víkem a duste v troubě 30 minut. Pokrm podávejte s rýží.
Náš tip: pro jemnější omáčku přidejte nazávěr k rybě 2 lžíce zakysané smetany.