Suroviny:

600 g kuřecích prsíček

5 - 6 lžic Bylinkové marinády Progast

150 g kozího sýra

4 lžíce zakysané smetany

hrs nasekané petrželky a pažitky

3 - 4 lžíce strouhaného parmazánu

200 ml suchého vína

Příprava:

Prsíčka rozřízneme podélně a rozevřeme do tvaru motýlka, lehce naklepeme. Potřeme bylinkovou marinádou a necháme min. 30 minut odležet. Mezitím si připravíme náplň z kozího sýru, který utřeme se smetanou a sekanými bylinkami. Marinované plátky masa vrstvíme tenkou vrstvou sýrové náplně a pevně zavineme do rolády, které na závěr omotáme nití. Rolády přeneseme do pekáčku, podlijeme je bílým vínem, trochou vody a vše posypeme strouhaným parmazánem. Pečeme přikryté alobalem při teplotě 180°C po dobu 20 min a dalších 10 min bez alobalu, aby závitky získali zlatou barvu. Podáváme s těstovinami nebo s rýží.