Suroviny:

500 g těstovin fetuccine nebo tagliatelle

250 g lososa

100 g másla

1 kelímek smetany

100 ml bílého vína

50 g smetanovo sýrové omáčky Progast

2 polévkové lžíce petrželové natě

1 polévková lžíce čerstvé bazalky

Příprava:
Na másle opečeme kousky lososa. Osolíme, opepříme zalijeme vínem a podusíme asi 5 minut. Nakonec přidáme smetanu, kterou jsme rozmíchali se smetanovo-sýrovou omáčkou a posekanou petrželkou.. Vzniklou omáčku necháme zhoustnout a smícháme ji s čerstvě uvařenými těstovinami. Široké (1 cm a více) těstoviny fetuccine či tagliatelle necháme jen okapat, neproplachujeme je vodou a teplé podáváme.
Náš tip: pro zvýraznění chutě lososa, Vám doporučujeme maso marinovat v Bylinkové marinádě Progast.