Suroviny:

Těsto:
110 g hladké mouky

110 ml piva

110 ml mléka

2 vejce

50 g rozpuštěného másla

sůl

Náplň:
25 g másla

1 malá nadrobno nakrájená cibule

1 prolisovaný stroužek česneku

200 g nakrájených hříbků

225 g žervé

1 lžíce směsi Bylinkového másla -Progast

2 rozšlehané vejce

1 lžíce nasekané bazalky

sůl, pepř

Poleva:
3-4 lžíce strouhaného parmazánu

50 ml smetany

Příprava:

Všechny suroviny na těsto dáme do mixéru a mixujeme asi 1 minutu. Hotové těsto nacháme stát asi hodinu v klidu. Mezitím si připravíme náplň. Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme česnek a cibuli. Přidáme hříbky a smažíme asi jednu minutu. Necháme vychladnout a přidáme další suroviny a dáme do chladničky. Troubu rozehřejeme na 180°C. Na malé pánvičce rozpustíme trochu másla a nalijeme tenkou vrstvu těsta. Smažíme asi 2 minuty, dokud spodní strana trochu nezhnědne. Palačinku obrátíme a smažíme jednu minutu a dáme na ubrousek. Celkem by jste měli z této dávky usmažit 8 palačinek.Takto připravené palačinky naplňte a zaviňte a dejte do zapékací mísy. Vše zalijte smetanou a posypte strouhaným parmazánem. Pečeme v troubě 20 minut.