Suroviny:

1 kachna

4 - 5 lžic česnekové marinády - Progast

3 cibule

Nádivka:

2 housky

2 vejce (zvlášť bílky a žloutky)

120 g anglické slaniny

1 stroužek česneku

1 cibulka

1 hrnek mléka

nasekaná petrželka

hrst mandlí

hrst sekaných mladých kopřiv

sůl, pepř

Příprava:

Kachnu omyjeme a osušíme. Pak ji potřeme česnekovou marinádou ze všech stran i uvnitř a necháme minimálně 1 hodinu odležet. Na nakrájené slanině osmahneme nasekanou cibulku. Rozkrájené pečivo smícháme s nasekanými lístky kopřiv, drceným česnekem a všepolijeme mlékem, aby se housky nasákly. Pak vmícháme cibulku se slaninou, žloutky a mandle a vše osolíme a opepříme. Do směsi zlehka vmícháme sníh z bílků.
Kachnu naplníme připravenou nádivkou, otvor sešijeme nebo přichitíme jehlicemi a nožky svážeme provázkem apodlijte vodou. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C na mřížce v pekáči, obloženou rozpůlenými cibulkami. Občas potíráme vypečenou šťávou. Pečeme hodinu a půl.
Podáváme s opečenými brambory.