Suroviny:

4 kusy roštěnce po 200 g

50 g másla, vychlazeného a nakrájeného na kostky

3 šalotky, nakrájené nadrobno

2 - 3 lžíce tekuté marinády Pfefferico

500 ml červeného vína, nejlépe Bordeaux

250 ml hovězího vývaru

80 g dřeně z morkové kosti

1 lžíce sekané petrželky

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme omáčku. V hrnci rozpustíme 20 g másla, přidáme šalotku a za stálého míchání dusíme 7 minut, aby změkla. Zalijeme vínem a vaříme, dokud se objem nezmenší asi o dvě třetiny. Přidáme vývar a morek a vše povaříme, aby se objem zmenšil ještě o polovinu. Během vaření morek rozmícháme. Do omáčky všleháme zbylé máslo, okořeníme podle chuti solí a pepřem. Přidáme petrželku.
Steaky potřeme marinádou Pfefferico a necháme odležet minimálně 30 minut. Steaky z každé strany po
2 - 4 minuty opečeme. Délka pečení záleží na tom, jak propečený steak máme rádi. Před podáváním steaky přelijeme omáčkou.