Suroviny:


1 vejce

1 balení lístového těsta


Na masovou náplň:

250 g mletého hovězího masa

2-3 vejce natvrdo

6-8 zelených oliv

1/2 konzervy zavařených rajčat (protlak)

špetka sladké papriky

1-2 lžičky koření domácí sekaná - Progast

pepř

cibule

rostlinný olej

Příprava:

cibuli nakrájíme a necháme ji na pánvi v horkém oleji zesklovatět. Aby nám cibulka nezhnědla trochu ji osolíme (pustí vodu). Přidáme půl konzervy nakrájených rajčat a mleté hovězí maso, které malinko osmažíme až zhnědne. Přidáme pár nahrubo nakrájených vajec uvařených natvrdo, hrst nahrubo nasekaných zelených oliv. Promícháme s kořením na domácí sekanou a se špetkou sladké papriky, pepře. Masovou směs dusíme pod pokličkou za občasného míchání asi tak 20 minut. Pak masovou směs necháme mírně vychladnout. Lístové těsto rozválíme na dva čtverce skoro o velikosti našeho plechu na pečení. Na jeden z čtverců naklademe lžící mírně vychladlou masovou směs, překryjeme druhým plátem těsta a utěsníme. Okraje koláče po obvodu přitlačujeme prsty a pak okraje přehneme nahoru. Zvýšený okraj po obvodu ještě zmáčkneme vidličkou a spoj po obvodu tak pojistíme. Povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předem vyhřáté troubě (200°C) asi tak 20 minut