Suroviny:

1 králík, naporcovaný

1 l těžšího červeného vína

3 mrkve

1 svazek řapíkatého celeru

1 pór

1 cibule

4 stroužky česneku

2 lžíce olivového oleje

3-4 bobkové listy

3-4 zrnka jalovce

3-4 hřebíčky

1 litr masového vývaru

2 lžíce mouky

sůl, pepř

Příprava:

ve větší pánvi si na olivovém oleji orestujeme králíka po dobu 10-15 minut. Potom slijeme kapalinu, kterou maso pustí a maso opláchneme studenou vodou. Porce králíka vložíme do velké mísy spolu s nakrájenou zeleninou a kořením. Zalijeme vínem a necháme v chladničce uležet minimálně na 24 hodin. V široké pánvi rozehřejeme olej do kterého vložíme marinované porce a krátce je opečeme. Pak vše osolíme a přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme a občas podléváme vývarem a marinádou s červeného vína. Již měkké porce masa vyjmeme a uložíme v teple. Rozmícháme mouku v trošce teplého vývaru a tuto směs vlijeme do šťávy po králíčím mase. Promícháme a krátce povaříme až omáčka zhoustne. Omáčkou zalijeme porce králíka a podáváme s těstovinami nebo s bagetou.