Suroviny:

500 g svíčkové

500 g brambor

2 cibule

200 g čerstvých hříbků

200 ml zakysané smetany

celý pepř

nové koření

bobkový list

petrželka

omáčka: 40 g másla, 200 ml kysané smetany, 300 ml houbového vývaru, 2 lžíce mouky.

Příprava:
Svíčkovou nakrájíme na kostky a opečeme na grilu nebo na pánvi. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky nebo na kolečka a rovněž opečeme na pánvi. Stejně tak cibuli pokrájenou na kolečka. Potom na másle osmahneme houby. Všechny tyto potraviny je třeba opékat zvlášť. Potom do zapékacích misek (podle počtu osob), nebo do jedné velké  zapékací misky rozdělíme maso, brambory, cibuli, houby, přilijeme houbovou omáčku, přidáme koření a sůl, misky přikryjeme pokličkou (nebo alobalem), vložíme do trouby a zhruba hodinu pečeme na mírném ohni. Hotový pokrm posypeme sekanou petrželkou a podáváme přímo v zapékacích miskách na stůl.
Příprava omáčky: na pánvi si připravíme světle hnědou jíšku, kterou rozředíme houbovým vývarem, přidáme kysanou smetanu a necháme přejít varem. Pak ji přidáme do zapékacích misek.