Suroviny:

600 g telecí kýty ( 4 řízky)

3 - 4 lžíce sypké marinády Sýrové - Progast

40 g másla

3 lžíce olivového oleje

300 g makarónů nebo špaget

80 g slaniny

200 g čerstvých hub (hřibů nebo žampiónů)

100 ml kysané smetany

2 cibule

150 ml masového vývaru

4 lžíce strouhaného sýra

50 g hladké mouky

Příprava:

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji masovým vývarem a na mírném ohni 30 minut povaříme. Necháme vychladnout, přidáme smetanu a sýrovou marinádu a vše důkladně promícháme. Mezitím si ve slané vodě uvaříme makaróny či špagety, scedíme je a necháme okapat. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby a krátce podusíme. Telecí řízky po obou stranách opečeme na oleji. Oddělíme 1/3 omáčky, do zbylého množství zamícháme na kostičky nakrájenou slaninu. Do zapékací mísy dáme vařené těstoviny, díl omáčky, dušené žampióny a navrch položíme řízky, které přelijeme zbylou omáčkou se slaninou. Na závěr vše posypeme strouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě.