Suroviny:

4 kusy filetů z lososa po 200 g, bez kůže

3 - 4 lžíce Bylinkové marinády Progast

10 g másla, rozpuštěného

8 tenkých  plátků citronu, rozpůlených

Bylinková omáčka:

315 ml rybího vývaru

80 ml suchého bílého vína

2 šalotky, nakrájené nadrobno

250 ml ušlehané šlehačky (husté a tuhé)

4 lžíce jemně nasekaných bylinek (např. kerblík, pažitka, petrželka, estragon).

Příprava:

Lososové filety zcela vykostíme a potřeme Bylinkovou marinádou. Z papíru na pečení vystřihneme čtyři kola o průměru 30 cm. Každé kolo přeložíme napůl, poté znovu rozložíme a potřeme rozpuštěným máslem. Na jeden půlkruh každého papíru položíme plátek marinovaného lososa, na který poklademe plátky citronu. Rybu zakryjeme druhým půlkruhem papíru. Aby se kolo neotvíralo, papír pevně několikrát na obou stranách přeložíme. Přeneseme na plech a pečeme při 200°C po dobu 10-15 minut (záleží na mase), aby byla ryba na dotek pevná. Nyní si připravíme bylinkovou omáčku. Do hrnce nalijeme vývar, víno a přidáme nakrájenou šalotku. Vše přivedeme k varu a necháme vařit, aby se objem tekutiny zmenšil o polovinu a zhoustl. Přidáme smetanu a necháme bublat několik minut, aby vše ještě zhoustlo. Ochutíme a vmícháme bylinky. Každému podáváme na talíři rybu ještě zabalenou a omáčku servírujeme zvlášť.