Suroviny:

250 g těstovin fusilli (spirálky)

100 g trvanlivého salámu ( plátky)

6 nakládaných zelených feferonek

4 řapíky celeru

1 hlávka salátu (rukola, ledový salát, čekanka...)

1 bochánek mozzarelly ( asi 125g)

1 cibule

4 lžíce bílého vinného octa

5 lžice olivového oleje

2 lžíce Salátového koření - Progast

pepř z mlýnku

2 stroužky česneku

100 g černých oliv

Příprava:

Fusilli uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody až jsou al dente. Slijeme je do síta, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Trvanlivý salám nakrájíme na tenké proužky. Omyjeme a na prstýnky nakrájíme feferonky. Očistíme a omyjeme řapíky celeru a pokrájíme na tenké plátky. Očistíme salát, rozdělíme na jednotlivé listy, omyjeme je a vodu odstředíme. Mozzarellu nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme na drbno. Do velké mísy dáme ocet, olej, salátové koření, pepř a přísady promícháme šlehací metlou, až vznikne dresink, přidáme prolisovaný česnek. Do dresinku postupně přidáme proužky salámu, feferonky, celer, cibuli, olivy, polovinu kostiček mozzarely a vše společně s nudlemi dobře promícháme. Těstovivý salát obložíme listy salátu a zbytkem kostiček mozzarely a můžeme podávat.