Suroviny:

4 očištění pstruzi

4-5 lžic Bylinkové marinády Progast

1 mrkev

1 petržel

1 pórek

2 bobkové listy

100 g žampionů (nebo jiných hub)

1,5 dcl bílého suchého vína

250 ml sladké smetany

2 lžíce másla

Příprava:

Pstruhy omyjeme, zvenku i zevnitř potřeme Bylinkovou marinádou a necháme odležet. Mrkev, petržel, houby a pórek nakrájíme na tenké plátky. Marinované ryby položíme do pekáčku. Zasypeme nakrájenou zeleninou, bobkovým listem. Zalijeme vínem a takovým množstvím vody, aby byla ryba zpoloviny ponořená. Přidáme máslo a dusíme při mírné teplotě. Asi po 10 minutách dušení přilijeme smetanu, přivedeme k varu a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.