Suroviny:

4 ks kuřecích prsíček

4-5 lžic Progast tekutého koření na kuře

150 g anglické slaniny

900 g brambor

400 ml smetany ke šlehání

6 stroužků česneku

máslo na vymazání pekáčku

200 g strouhaného Ementálu

Příprava:

kuřecí prsa potřeme tekutým kořením a upečeme prudce z obou stran. Oloupané brambory nakrájíme na jemné plátky. Středně velký pekáč vymažeme máslem a na dno naskládáme první vrstvu brambor. Na tuto vrstvu položíme opečená kuřecí prsa zabalená do plátku anglické slaniny a zakryjeme je zbytkem brambor. Smetanu ochutíme solí, drceným pepřem a strouhaným česnekem. Tuto směsí vše zalijeme. Pekáč zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě při 220°C asi 15 minut, až jsou brambory měkké. Pokrm posypeme strouhaným sýrem a ještě dopečeme dozlatova.