Suroviny:

1 kuře

5-6 lžic Bylinkové marinády Progast

50 g slaniny

1 lžíce másla

1 dl bílého vína

malá cuketa

4 rajčata

2 cibule

2 jablka

1 zelená paprika

1 malá feferonka

4 hlavičky česneku

sůl

Příprava:

Kuře rozdělíme na 4 porce, potřeme bylinkovou marinádou a necháme 30 minut odležet. Kuře dáme do pekáčku a přidáme rozkrájenou slaninu. Pečeme ve sředně vyhřáté troubě a vše podlijeme vodou. Když kuře zlátne, podlijeme vínem a přeléváme vypečenou šťávou. Asi 1/4 hodiny před dopečením přidáme plátky z cukety, rajčat, cibule, nakrájená jablka a nudličky z papriky spolu s feferonkou. Zeleninu můžeme potřít bylinkovou marinádou. Zároveň přidáme celé hlavičky česneku, zbavené pouze svrchních obalů, s neoloupanými stroužky. Vše dopečeme a podáváme tak, že kuře je obložené zeleninou, jablky, česnekem. Vhodnou přílohou jsou brambory, rýže nebo chléb..