Suroviny:

4 plátky vepřového masa z kýty

4 lžíce tekuté marinády Brusinkové-Progast

1 velký pórek

1 menší cibule

1,5 dcl suchého červeného vína

1 šálek nakrájených žampionů

1 čálek oloupaných mandlí

2 lžíce oleje

Příprava:

Vepřové maso nakrájíme na malé nudličky a potřeme brusinkovou marinádou, necháme marinovat mimo chladničku nejméně 30 minut. Poté osmahneme na pánvi, přidáme rovněž na nudličky nakrájenou cibuli a pórek, nakrájené žampiony a celé mandle a opečeme. Přidáme červené víno a několikrát promícháme a krátce podusíme, dokud není maso měkké. Na závěr můžeme přidát 2 lžíce zakysané smetany, která náš pokrm zjemní. Podáváme s rýží nebo s hranolkami.