Pro 4 osoby
Doba přípravy: do 20 minut

Soubor ke stažení (formát *.PDF) - 980 kB

Suroviny:
600 g (4 x 150 g) kuřecích prsou
2 banány
50 g tekuté marinády Čína
50 - 100 g másla
4  porce předvařené rýže

Příprava:
Před přípravou masa začneme vařit rýži, která je ideální přílohou pro tento pokrm. Plátky kuřecích prsou lehce  naklepeme, potřeme po obou stranách marinádou Čína a necháme odležet mimo chladničku. Oloupané banány překrojíme napůl a každou půlku ještě podélně rozkrojíme. Plátky banánů potřeme opět marinádou Čína. Marinované kuřecí plátky vložíme na rozehřátou pánev, do které již nepřidáváme olej (je obsažen v marinádě) a tepelně upravujeme na mírném ohni za střídavého obracení cca 10 minut. Před koncem přípravy přidáme máslo. Po jeho ropuštění maso servírujeme spolu s rýží a přelijeme vzniklou šťávou. Po přípravě masa v téže pánvi krátce orestujeme po obou stranách banány, které servírujeme jako poslední.