Suroviny:

4 kachní prsa po 200 g

2 lžíce mořské soli

2 lžíce drcené skořice

4 lžíce třtinového cukru

250 ml červeného vína

170 ml créme de cassis

1 lžíce kukuřičného škrobu

250 g malin

Příprava:

U kachních prsou propíchneme vidličkou kůži a podkožní tuk. Prsa na pánvi dohněda opečeme, teplem se také rozpustí tuk a vytvořenými vpichy vyteče ven. Prsa vyjmeme z pánve a většinu tuku odstraníme. Smícháme mořskou sůl, skořici a třtinový cukr. Směsí posypeme kůži a rukama ji důkladně zamačkáme, aby při manipulaci s masem neopadala. Ochutíme černým pepřem. Znovu rozehřejeme pánev a prsa osmahneme z druhé strany, tedy kůží vzhůru. Dusíme 10-15 minut. Mezitím v hrnečku smícháme červené víno a créme de cassis. Asi 80 ml odlijeme do menší misky a smícháme s kukuřičným škrobem. Dobře promícháme a vlijeme zpět do hrnečku. Tuk, který během smažení kachní prsa pustila, téměř všechen odebereme. V pánvi necháme asi jen dvě lžíce. Pánev opět rozehřejeme a vlijeme do ní víno a créme de cassis. Za stálého míchání vaříme 2-3 minuty do zhoustnutí. Poté přimícháme maliny a vaříme další minutu. Když se ovoce prohřeje , ochutnáme a případně dochutíme.