Suroviny:

1 kuře

čerstvě mletý pepř

60 g másla

4 lžíce olivového oleje

4 cibule

2 stroužky česneku

1-2 čerstvé feferonky

6 rajčat

4 lžíce rajčatového protlaku

vývar, sůl

asi 6 cm svitek skořice cejlonské

6 lžic směsi z petrželky, bazalky, estragonu a saturejky

Příprava:

Kuře rozdělíme na 4 díly, osolíme a potřeme mletým pepřem. Máslo s olejem rozehřejeme a na něm do sklovita podusíme jemně nakrájenou cibuli s plátky česneku a feferonek. Přidáme dílky kuřete a společně je do zlatova opečeme. Přidáme nasekaná rajčata, rajčatový protlak a hrnek vývaru (nebo vody) a celou skořici. Asi půl hodiny pomalu dusíme. Před podáváním vyjmeme skořici a vše posypeme sekanými bylinkami. Podáváme s bagetou, těstovinami nebo s rýží.